Основателят на група Вагнер Евгений Пригожин, който беше изгонен, след като организира

...
Основателят на група Вагнер Евгений Пригожин, който беше изгонен, след като организира
Коментари Харесай

Изненада! Пригожин се върна в Русия

Основателят на група " Вагнер "  Евгений Пригожин, който беше изпъден, откакто провежда несполучлив въоръжен бунт против съветското военно управление, беше поканен да се върне в страната, с цел да прибере големия си боеприпас от оръжия, заяви „ Ню Йорк пост “.

Той е забелязан през вчерашния ден вечерта да идва с автомобил в офиса на ФСБ в Санкт Петербург, съпроводен от защитата си, съгласно локалния информативен уебсайт Fontanka.ru, съобщи БГНЕС.
-->
Само няколко часа по-рано Пригожин е бил публично поканен от съветските служби за сигурност да вземе арсенала си от оръжия, иззети по време на претърсването на имението му в предградие на Санкт Петербург на 24 юни.

Твърди се, че оперативните служащи на ФСБ са върнали две пушки " Сайга ", австрийска пушка " Манлихер " и голям брой други пушки и револвери.

На 62-годишния Пригожин му е върнат и револвер „ Глок “, гравиран с неговото име, който му е бил подарен от съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

След малко Пригожин излезе от постройката на ФСБ на Литейния проспект, следван от охранителите си, които носеха оръжията му. След като оръжията бяха сложени в колата, посетителите си потеглиха.

Не е известно дали по-късно Пригожин незабавно се е върнал в Беларус, където се отдръпна след прекратения бунт.

Съобщава се, че два дни преди пътуването на Пригожин до Санкт Петербург са му били върнати над 100 млн. $ в брой и златни кюлчета, които са били конфискувани от съветските правоохранителни органи от миниван и различен автомобил по време на краткотрайното въстание на " Вагнер ".

Активите са тежали " няколко тона " и са били предадени в неделя на водача на Пригожин, на който е било обещано пълномощие, Fontanka.ru, базирайки се на анонимни източници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР